NÄR JAG TRÄNADE LYDNAD FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ ETT ÅR

Jag vet inte varför det är så länge sedan men jag tror fan att det var förra hösten jag senast var på lydnadsplan med Gun. Hela vintern är ett töcken och sen kom Frasse och ja, det har väl bara blivit så. Haft dåligt självförtroende och tyckt det varit jobbigt att bli sedd.

Men i går var jag på klubben igen, med en jag tränade sök med för typ 6 år sen när jag hade rottweiler. Hon hade stickat strumpor och jag ville köpa så vi möttes upp, perfekt.

När jag skaffade hund tog det inte så lång tid för mig att halka in i hundsporten. Då var jag ganska sjuk (okej väldigt) och att träna hund blev en sån paus från all ångest faktiskt. Jag kunde inte tänka på annat samtidigt som jag tränade och jag kunde bara fokusera på en sak i taget och min adhd-hjärna mådde bra av det.

Det gör den fortfarande och även om jag inte är sjuk-sjuk nu så var det så skönt att träna igen. Att bara vara i en bubbla med Gun och fokusera på uppgiften. Jag har lovat mig själv att inte prioritera bort det igen. Det känns viktigt. Mest för mig, faktiskt.

Gun är nöjd med sin vardag ändå och även om hon älskar att träna (gud hon var så glad det var så gulligt) så klarar hon sig absolut utan att hänga på klubbar och i hallar. Det kanske är det som skaver – att det inte hundra procent är för hennes skull. Att jag ”utnyttjar” henne och hennes driv. Men ska vi hålla på och ställa allting på sin spets så är det ju oetiskt att ens ha hund. Så jag skiter i det just nu och gläds åt att vi har kul ihop.

Det kanske är för min skull. För mitt mående. För att tänka på annat, ta en sak i taget och för att komma iväg och hänga med andra som också älskar det. Fika! Viktigt med fika också! Och om det är för min skull så är det väl så, och utan en välmående matte så tror jag inte hunden är så glad heller. Så.

Tillägg: den här bloggen och alla mina sociala medier kretsar ju mer kring vardagslivet med hund, så vill jag ha det. Jag vill inte tävla eller lära ut massa avancerat – det finns det andra som gör mycket mycket bättre! Ville bara dela med mig av aspekten jag själv upplever av att må bra av att hänga på klubben och träna hundsport.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.