LEXIKON I HUNDSPRÅK – recension

”Lexikon i hundspråk” av Anders Hallgren
2009, femte upplagan
MBF

lexikon i hundspråk anders hallgren recension

Lexikon i hundspråk är en bok menad att lära hundmänniskan att både läsa av sin hunds signaler och att kommunicera med hunden. Genom både text och bilder förklaras de olika sakerna hunden gör för att kommunicera med oss.

Den är uppdelad i kapitel utifrån de olika sätt hunden kommunicerar – kroppssignaler, ljud, lukt, beröring. Samtliga kapitel beskriver utförligt vad hunden gör och varför den gör det. Bilder kompletterar dessa förklaringar så att man enkelt kan förstå vad som åsyftas!

lexikon i hundspråk anders hallgren recension

Det allra mest intressanta kapitlet tycker jag var det sista – Människan, Hunden, Språket. Där handlar en stor del om ledarskap som jag tyckte var väldigt intressant. Dessutom ännu fler konkreta tips på hur man som människa kan göra för att förmedla vad man säger till hunden. Jag har ju själv tidigare skrivit om vikten av att inte tjata, så jag tilltalas personligen mycket av att faktiskt läsa hundens signaler snarare än att hålla på och snacka blaja.

Jag tycker verkligen att ”Lexikon i Hundspråk” är toppen! Det är enkelt att förstå och ger en väldig förståelse för hunden och vad den försöker säga.

Men betyget landar ändå på:

5/5

Fördelar:

  • Även om den är fullspäckad med fakta så är texten lätt att ta till sig
  • De teoretiska bitarna kompletteras väl av illustrationer och beskrivande bilder
  • Modern och vetenskaplig

Nackdelar:

  • Bilderna är, i den utgåva jag läst, lite väl daterade rent tekniskt. När de togs var det säkerligen inget jag hade reagerat på heller – men idag känns det som att kraven har höjts en hel del. Som jag förstår det har dock den uppdaterade upplagan (som ni ser på bild i början av detta inlägg) nya bilder och illustrationer!

Har du läst boken? Vad tyckte du? Dela med dig i kommentarerna!

Och ha en fortsatt fin dag! Vi hörs imorgon <3

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.