INSTAGRAM OCH STRESS

Vi behöver snacka om detta. Om att stressas av sociala medier. Nu är jag i hundvärlden, men jag vet att mycket av detta kan appliceras på andra områden. Träning, till exempel. Eller familjeliv.

Man känner att ”alla” hinner en massa, har perfekta liv, är så glada och sånt. Alla hinner träna hunden jämt och lägga spår och köra drag och tävla lydnad och utfodra med perfekt komponerad mat som samtidigt berikar och aktiverar. Eller?

kooiker jul
Typisk bild på hur fint och underbart livet kan se ut på instagram.

Grejen är att exakt den känslan hade jag även i skoltiden. Alla andra fick göra ditten och datten, alla andra hade föräldrar som lät dem äta godis till frukost eller vad som. Den känslan, ALLA ANDRA FÅR, är väl typisk. Och den återkommer på sociala medier. Men bara om man låter den.

Lugn och fin nu, jag menar inte att det enbart är upp till DIG att inte låta dig stressas. Det finns konkreta saker här.

Best of mitt liv

Om vi tänker att du följer 10 personer på instagram (haha) och alla de personerna lägger upp det bästa av det bästa hela tiden. En har sprungit, en har myst med en bebis, en har lyckats med något på jobbet. Sammanlagt ser det ut som att alla lyckas med allt då. Men så är det såklart inte. Skulle man gå in på en enda persons konto skulle man se att den med bebisen, till exempel, förmodligen inte samtidigt joggat till jobbet och fått en löneförhöjning. Vi ser ett best of enskilda människors liv och tillsammans blir det ett best of alla du känner i en enda röra.

Verkligheten…

Med det sagt. Mitt bästa tips:

AVFÖLJ folk du stressas av.

Seriöst, gör det. Avfölj mig om du stressas av mig! (Om du pallar – lämna en kommentar eller skriv ett meddelande så jag kan bättra mig. Jag vill ju såklart inte stressa någon). Följ bara folk som får dig att må bra. Klara, färdiga, GÅ!

Jag slutade följa jättemånga träningskonton med fokus på snygghet, till exempel. Avföljt massa snygga livsstilsbloggare som säkert har jättebra grejer men som gav mig mer stress än inspiration.

Bästa som hänt. Mår jävligt mycket bättre, särskilt i min kropp.

Men såhär: man måste inte ta allt på superstort allvar heller. Vissa konton inspirerar vissa och stressar andra. Så är det ju bara. Man kan inte göra alla glada. Men, du behöver inte följa folk som stressar DIG. Skit i att göra det.

Folk ska få en att må bra – både i verkligheten och på instagram

Jag ÄLSKAR instagram och sociala medier generellt men jag tror det beror på att jag faktiskt bara följer de som ger mig glädje. Alla de som pratar smink eller vikt eller snygga kläder gör motsatsen, även om det tog mig lång tid att inse. Man får testa. Jag lär mig massor varje dag och tycker att det är otroligt härligt att kunna ha vänner på andra sidan landet eller världen. Folk jag inte ens träffat men som jag tycker svinmycket om och har massa gemensamt med. Det är ju grymt!

Utmana dig själv. Man ska må bra av folk, i verkligheten såväl som på internet. Okej?

Vi hörs imorgon!


Relaterat:

Hundföretagare – tips för instagram

Min instagram

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.