”HON GÖR JU DET BARA FÖR ATT HON FÅR GODIS”

Här om dagen (när jag spelade in vlogg) gick jag i skogen med Gun lös och såg i ögonvrån att hon stannade upp. Jag pillade med kameran alltså. Men så kom hon till mig och jag bara kanon hej hej på dig. SEN såg jag att det stod två personer och en hund där. DÅ blev jag jätteglad! Guuuuuuuuuun, du valde just mig över att undersöka inkräktarna i din skog?! Här ta allt mitt godis!!!

Nä inte riktigt. Men visst fasen vill jag belöna skiten ur ett sådant beteende!

Efteråt kom jag att tänka på ett uttryck jag ofta hör (ursäkta men) gubbar säga. ”Hon gör ju det bara för godiset”

Och? Två grejer stör mig mig detta. Ett: jaha, hon GÖR ju det?! Kanon!!!? Två: varför vill jag att hon ska göra det då?

Okej låt mig utveckla

Jaha – hon gör det ju i alla fall! Alltså, jag tycker det är skitbra att hon tänker ”en annan hund/människa/whatever, hade varit kul att springa fram MEN matte har roliga saker att bjussa på”. Det är ju bara bra?! Och alla ni som försökt stå med en köttbulle och bryta en hund som inte tränat på det där innan vet ju att det är jättesvårt. Man måste liksom öka svårigheten gradvis såklart! Men kul för de som tror att det är så enkelt att träna hund att man typ kan visa en godis och då kan hunden 40 beteenden på kommando :))))

Två: vad skulle jag vilja att hon gör det för?

Vill jag att min hund ska ha ett *driv* typ att jobba helt utan att få nåt? Som en sån skithurtig person med 400 bollar i luften som ba DETTA ÄR LIVET :)) och liksom bara frodas av att få vara duktig?

Eller vill jag att hon lyder för hon är rädd för mig? (Obs ”lyder” är inte rätt ord ju, Gun gjorde ju detta frivilligt utan att jag gav henne kommando). Har respekt för mig? Eller vad?

Nä det där kan vi väl sluta säga bums va?

Här är vloggen förresten:

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.