HÄLLEFORSEN – det hemliga vattenfallet på Hallandsåsen

Hälleforsen – vattenfallet, tips och hur man hittar dit!

Hälleforsen – ett vattenfall på Hallandsåsen

I lördags ville vi på äventyr. Pippis pappa, som fått nys om ett vattenfall på Hallandsåsen, fick köra och jag läste vägbeskrivning. Inte lätt att hitta och jag som inte bott här så himla länge, samt är världsrekorddålig på att fatta vägbeskrivningar, hade absolut inte hittat om inte P varit med haha. Men men. Vi kom fram!

Först en lugn bäck, så söt och snäll men som sen bara HAH! jag ska falla rakt ner här!!!! Så blev den ett vattenfall. Sjukt! Vi satt högst upp ett tag, innan vi började klättra neråt för att hitta en plats att dricka kaffe på.

Väldigt skönt att vara två vuxna när Pippi är med. Han är superduktig på att balansera och klättra nu, men det är ändå väldigt läskigt tycker jag. Eller ja, särskilt när det är ett STUP av VATTEN han vill klättra vid. Olyckan blir ju lite väl stor om han skulle trilla, jämfört med om han trillar hemma på tomten, liksom. Men han får mer och mer koll på benen. Och bryr sig inte nämnvärt om pappans hand en decimeter bakom ryggen i de värsta branterna.

Gun utforskade. Tips om du har hund med: träna följsamhet innan! Gun var lös hela tiden eftersom jag var rädd att kopplet skulle trassla in mig, henne eller barnet när vi gick på de hala och branta stenarna ner bredvid fallet.

Det går säkert att ha koppel också, såklart, men jag tyckte det var väldigt skönt att slippa!

Gun poserade.

Och jag försökte få barnet att också posera. Blev en suck.

Vilken avslappnad kaffe… ? Barn och vatten alltså! Som magneter.

Hur ball kan det vara?

Jag måste säga att jag blev så himla överraskad. Hade hypat upp detta i huvudet lite innan och hade ändå ganska höga förväntningar tror jag. Samtidigt i bakhuvudet vet man ju att det ÄR i Sverige och dessutom inte direkt det största i landet. Så jag tänkte ändå att ”hur cool kan det vara egentligen”. Och svaret på det är: hälleforsen var pretty cool. Eller ja, det var svinfint och väldigt coolt, faktiskt.

Rekommenderar helt klart ett besök!

Och om du ändå är i krokarna, passa på att dra till Snibe Stua också, vettja! Riktigt kul det med  ?


Vägbeskrivning till Hällaforsens vattenfall:

Efter vi kommit hem fick jag veta av min kompis att Linda Lomelino tydligen gjort en Laholmsguide strax innan, där Hälleforsen var med! Synd att jag inte hittade den innan vi gav oss av, men den är ju på engelska så säkert därför! Såhär vägbeskriver hon i alla fall:

Start in Hasslöv and drive towards Vindrarp. Drive past Lugnarohögen, and continue on that road for a few minutes until you see a sign on your right saying ‘Rollstorp’. I think the sign is yellow and red and it looks like a private road but it isn’t. Take a right here and drive past some houses, up the hill through the forest.

After a little while, you’ll pass a house on your right that says ‘Sjömansvila’. The landscape will open up and right when the forest starts again there is an old road barrier (I have no idea if that’s what they’re called! ‘Vägbom’ in Swedish) on your right side. Stop here and walk into the forest. After about 50-100m the path will divide itself into two, take the left path and continue on this path. After about 500 m you’ll find the waterfall!

Här är hela guiden till Laholm! Så jäkla kul att Laholms kommun satsar på den här typen av marknadsföring  ?

Snart blir det mer valptema här på bloggen, jag märker ju att det kommer in måååånga som vill ha tips! Så hoppas att du ska gilla det, även om just du kanske inte har valp nu ❤️ 

Vi hörs snart igen!

/Lilly

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.