GUNS LÖP, GLASS & LÅNGHELG

En massa tankar jag har.

Maj är slut. Döper ett nytt album till 202206 och börjar lägga bilderna jag tar där istället. Kanske får kläm på kameran snart.

Det har varit långhelg. Spelar inte jättestor roll för jag jobbar ju som jag gör det vill säga lite när och hur jag vill. Men fick ha min unge hemma många dagar och det var fint.

Vet inte hur jag ska vänja mig vid att inte ha honom varannan vecka. Vi har suttit ihop från han föddes och han sov knappt ens borta förrän i oktober typ. Han är nästan fem nu och det känns som jag är amputerad varannan vecka. Plötsligt.

Vi har bakat rabarberpaj och kollat på kattungar. Vi har haft gäster och jag har identifierat att Gun är ok när folk sitter eller står stilla. Men det är när de rör sig hon blir typ vallig i guess. Så ska fundera ut hur jag kan hjälpa henne med det.

Gun vaktade såklart så ingen smula skulle gå till spillo vid eventuellt tapp.

Har i princip gjort klart alla mina hundbeteendeutredningar för skolan nu. Läser hundbeteendeutredning och har träffat 4 hundar med något slags problem jag försökt guida ägarna till en lösning i. Så otroligt fint att träffa engagerade hundägare, har saknat att ha one on one-coachning för att använda ett töntigt begrepp.

Filar på hur jag kan fortsätta med det utan att bränna ut mig. Behöver ju vara hyfsat lönsamt om jag ska kunna motivera att lägga såpass mycket energi och tid på det som det faktiskt kräver för att vara nice för alla inblandade. Gillar inte att half ass-a sånt här. Men ja, jag vet inte. Hoppas jag kan hitta en bra lösning.

Hörde förresten att en hundtränare sa att den hade mer opartiskhet för att det inte har just personlig coachning. Intressant tanke. Typ som att en PT för människoträning inte skulle kunna vara opartisk i vilken typ av övningar som passar en dålig rygg bara för att den tar betalt av vissa. Idk. Men den här personen tar ju också givetvis betalt. Både för att göra reklam för företag och för att föreläsa för privatpersoner. Så fattar verkligen noll av det uttalandet. Tycker jag blir en bättre hundtränare för varje privatlektion jag gör, lär mig massor på det.

Det är så mycket jag vill skriva men inte kan. Känns som vad jag än skriver är det folk som vill misstolka. Eller så är det känsligt och privat. Så typ allt annat blir lite… banalt? Men i vilket fall.

Gun och jag satte oss på tåget mot gbg igår. Hon brukar vara chill på tåg men denna gången var hon rädd. Och det känns ärligt som det blir värre och värre. Har tänkt och analyserat så länge nu, hon är tre och ett halvt. Löpen blir svårare, skendräktigheten med. Det är typ ett halvår mellan löpen och tiden mellan skendräktighet och nästa löp typ krymper mer och mer. Funderar mycket på kastrering. Men det känns som ett helt eget inlägg.

Två snabba grejer om det: Gun mår sämre och sämre av löpen och hennes rädslor tog inte ordentlig fart förrän första löpet. Det är en ledtråd. Det andra är att hon ändå inte ska ha valpar och hon är såpass gammal att hon inte är i någon kritisk könsmognadsfas. Jaja. Eget inlägg. Vet att folk kommer bli sura. Men så får det väl vara. Är hundra procent team Gun, så alla som inte vill hennes bästa eller inte tror jag har hennes bästa i åtanke kan faktiskt dra åt.

Nu: skriva mitt plugg så jag kan lämna in. Bara lite kvar. Missar sista helgen för ska gå på och fota bröllop (som bokades innan denna helgen blev flyttad pga sjukdom i vintras alltså). Men hoppas jag ska kunna fixa det ändå! Trevlig helg!!!!!!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.