BUDGETTIPS FÖR HUNDAR (ELLER DERAS MATTAR)

Grab life by its balls och visa vem som bestämmer – så känner vi inför år 2024. Smått tilltufsade efter pruttåret 2023 drar vi igång med ett kanonavsnitt där vi ger:

  • Budgettips
  • Aktiveringstips
  • Vägledning i hur man väljer kurs/aktivitet/sport åt sin unghund (eller var det en krokodil)

I det här blogginlägget får du sammanfattning och länkar till sånt vi pratar om men bäst blir det förstås om du lyssnar på avsnittet 💕

Budgettips för hundägare

Årets fattigaste månad är här (yay!) och vi kommer till undsättning såklart. Första tipset är ett tråkigt tips – köpstopp. Inga reor eller erbjudanden är egentligen unika typ. Det bästa du kan göra är att inte köpa nåt. Inte för att vi är på några jättehöga hästar men tycker ändå det är vettigt att nämna.

Använd gamla kartonger till berikning

Ta kartonger och lägg hundens mat i!

Julklappspapper kan du också trycka ner så det blir lite mer utmaning – här finns film på det

Tänk på att denna typ av berikning inte ska handla om hunger eller frustration – det ska vara kul för hunden. Blir det för hetsigt, lägg mat i skål bredvid också!

Matsök i snön

I kyla krymper doftpartiklarna – kasta ut maten och låt hunden leta

Spåra i snön

Här kan du läsa om att börja lägga spår. Supergratis och fantastiskt för hunden!

Passa på att ha en vilodag eller fem

Ingen hund behöver göra tusen saker varje dag. Alla behöver vila ibland. Ha inte dåligt samvete för det! Speciellt om det varit mycket under jul/nyår så är det viktigt att ta helt kravlösa promenader med så lite intryck som möjligt. För många hundar, inte alla såklart. Men tänk på att se till att din hund får mycket återhämtning!

Mat i handduk

Film på detta här!

Träna tricks!

Gärna såna ni redan kan – det stärker självförtroendet med. Här är hur jag lärt in ”spring runt grej” till exempel! Eller det här som är både hjärngympa och fysträning!

PET-flaskor är gött

Ta bort kork + ring under kork! Sen i med käk och ge till hunden. Låter mycket obs!

Häng upp flaska eller kartong!

Avsnittsövningen hittar du som vanligt under hashtaggen avsnittsövningen – eller på poddenhundsnack på instagram! Dela dina bästa budgettips där 💕

2 Comments

  1. Johanna 15 januari, 2024 at 12:58

    Second hand istället för djuraffär! På loppisar kan man hitta filtar, gosedjur, skålar etc för bråkdelen av vad de kostar i djuraffären. 👍 Särskilt gossedjur är rena fynden för hundar som dödar sina leksaker, med lite kreativitet finns det en massa annat som kan användas till lek och aktivering – burkar, jeans till lektrasor, magväskor för bajspåsar och godis.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.