EN VANLIG VECKA – 11 månader

Ja, precis som det låter. En helt vanlig vecka. I bilder och tankar och sånt. Både för att det är mysigt med dagbok, men kanske mest för jämförelsens skull. Ibland känns det som att alla gör så himla mycket. Jag bidrar säkert till den känslan. Så här är vad vi faktiskt gör, en vanlig vecka. Onsdag till söndag bara men det räcker väl? Blev långt ändå. Massa bilder tog jag med!

unghund vardag

Onsdag morgon var Gun och jag i skogen. Sprang på svärmor! Kul! Hittade kantareller. Gott! Gipsy var där också såklart, världens snällaste Berner Sennen. Hon ville ha godis av mig. Det fick hon.

unghund vanlig vecka

Körde hem, stekte små kantareller och åt på macka. Ja, ganska fattig kantarelltoast eftersom jag inte hittade så många. Men shh det var gott ändå

kantarell
kantarelltoast

Sen jobbade jag hemma. Sammanfattade lite privatlektioner och mailade ut, fixade med lite administrativt. Hämtade barnet och hängde runt mest. Gun käkade middag utspritt i gräset men annars var det inte så mycket kul.

Torsdag var jag ute och gick med Gipsy på morgonen. Hon och Gun funkar fint ihop, de låter varandra vara för det mesta. Bara nosar omkring och skojar lite smått ibland. Men sen tigger de godis igen. Skönt!

Efter promenaden lämnade jag Gun hemma och åkte för att ha privatlektion med en svingullig rottweiler. Älskar rottisar!!! Och denna är så rolig att jobba med, mycket egna ugnhundsidéer hehe. Och matte är verkligen engagerad och bra, så riktigt kul!

handtarget

Kolla nosdutten! Hur ambitiös?! Haha

Efter det var Gun och jag en till promenad, bara gick och gjorde inte så mycket. Kollade lite traktorer och sånt. Jag orkar liksom inte göra så mycket just nu och eftersom hon verkar rätt nöjd med att bara gå så nöjer vi oss så.

Tränade pyttelite på bakdelskontroll sen när barnet hade däckat! Kommer video på det om ett tag, håll ut!

Fredag morgon var det invigning av höstkappa. HÖST!!!! KAPPA!!! Älskart. Bra promenad på morgonen, älskar att man kan andas igen.

Sen kom mina föräldrar hit från Göteborg. Jag har nämligen köpt hus (!!!) så de kollade vad det var för nåt. De älskade det. Såklart. Är bästa stället. Ska visa i nästa vecka tänkte jag!

Gun och Pippi lekte runt i trädgården och levde lajf. Så fina ju! Gun gick som vanligt knappt att fånga på bild… Men men!

Sen var Gun hemma medan jag och resten av familjen var på Våxtorps marknad. En viktig händelse som av de inbitna kallas ”Våxtorps nationaldag”. Jag köpte ost för jättemycket pengar och Pippi köpte en Greta Gris-gose. Fint ändå. Han älskar verkligen Greta Gris!

Han är ledig från förskolan på fredagar nu, så vi kan göra lite större grejer då i framtiden tänker jag. Ska bli spännande! Nya tider osv

lördagen hände typ 0. Alltså Gun fick knappt göra något… Såna dagar har man ju. Inte hela världen. Särskilt inte när man har bokat kul på söndagen!

För i söndags var vi och plockade svamp med en kompis. Vi hittade typ 3, haha. Men ändå! Nice att hänga runt i skogen alltid.

Gun får bli kantarellsökare nästa år va?

På kvällen gick Gun sitt första spår som någon annan gått åt oss. Hade en privatlektion och tvåbeningen där var himla sjysst och la det åt oss! Gick ganska bra! Men var roligare med lektionen, så himla fina framsteg så man blir tårögd

Älskar att ha privatelever, blir så mycket mer personligt och man verkligen nördar ner sig i problemet och hur man ska lösa det för prick den hunden och dess liv. Alla är ju olika liksom och när man möts 1-och-1 så blir det så individanpassat. Himla kul!

Har generellt varit en rätt jobbig vecka för mig, mentalt. Även om jag är glad för huset så är det ju lite dubbelt. Ska separera och vara själv med Pippi och Gun liksom. Men det var tvunget. Om vi inte hade gjort det hade allt garanterat blivit piss. Men ja. Det är dubbelt.

Aktiveringsmässigt kan man väl säga att vad som saknades denna veckan jämfört med andra var: sitta ute i skogen och bara vara. Det gör vi nästan varje vecka. Och sen kanske något träningspass med tricks eller så.

Mycket jobb har det varit också! Men det ska jag berätta mer om en annan gång. Jag har storslagna planer, förstår ni… Kul va?

Vi hörs snart igen! Då ska jag berätta om huset!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.