DIY – en fleecefläta och hundleksak

Hej och välkomna till en steg för steg-beskrivning om hur man flätar en enkel hundleksak! Den ska bli som på bilden nedan fast helt i lila. Det är enkelt, billigt och kul!

Min kleptomanhund, Frasse, vill gärna sno saker och för att hjälpa honom lämna tillbaka grejerna kör vi ofta bytesleken. Dock blir det ju att jag, när vi avslutar leken, tar det roliga ifrån honom och bygger på känslan av förlust för honom. Så för att motverka det tänker jag att jag ska ha ett gäng såna här leksaker som han kan få mangla sönder efter vi tränat!

Jaja, nu ska vi ju göra flätorna. Håll i hatten!

Steg 1

Vi börjar med att klippa 4 lika långa remsor av fleece:

Jag hade gamla filtar i källaren som jag klippte, tror det finns billigt på biltema eller tygaffär. Man behöver inte jättemycket men bra om det blir ganska långa remsor, typ 1 meter!

Steg 2:

Knyt ihop dem till en knut! Hårt!

Steg 3

Här börjar kluret! Jag märkte upp dem så ni ska förstå, det är inte helt lätt annars (spec inte när man har samma färg på alla…. smart lilly). Men i alla fall – lägg alla remsor som ett plus och lägg sedan remsa nr 1 ovanpå remsa nr 2! Jag märkte upp med ett hårspänne så jag vet vilken jag börjar med, men det spelar egentligen bara roll om man har olika färger.

Som på bilden gör du – ettan över tvåan:

Steg 4

Sen tar du remsa nr 2 och lägger ovanpå ettan och trean. Du ser:

Steg 5

Sen remsa nummer tre ovanpå tvåan och fyran!

Steg 6

Och remsa nr 4 över remsa 3 och sen in i öglan från första remsan!

Vänta jag märker upp dessa också, hoppas det hjälper!

Steg 7

Dra åt! Lite i taget tills det blir som en sån schackrutekaka!

Sen fortsätter du bara så! Om du har flera färger, eller två i alla fall (som blir lite roligare) ska man nog märka upp så man alltid börjar med samma. Då blir det symmetriskt! Har inte testat att inte göra det så vet inte om det blir fult annars, det är bara nåt jag snappat upp.

Och sen knyter man bara en knut i andra änden!

Klart!

Om du vill se det på film finns det på min instagram! Eller på tuben!

Hoppas du gillade detta! Tryck gärna på hjärtat i så fall. PUSS

2 Comments

  1. Annie 30 januari, 2023 at 10:17

    Kan tänka mig att det kanske finns möjlighet att pula in små godisbitar i den där flätan också för ökad aktivering?

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.